Ferdi Zeyrek'in tedavi gördüğü hastaneden açıklama geldi!
Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Ferdi Zeyrek’ten acı haber geldi. Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, 6 Haziran gecesinden bu yana yoğun bakımda tedavisi süren Zeyrek’in, tüm müdahalelere rağmen kalp durmasından kurtarılamayarak saat 17.05’te yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Evinde elektrik çarpması sonucu ağır yaralanan Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeyrek, tedavi gördüğü Celal Bayar Üniversitesi Hafsa Sultan Hastanesi'nde hayatını kaybetti.
Hastane Başhekimi Prof. Dr. İsmet Topçu, Zeyrek'in hayatını kaybetmesinin ardından hastane önünde yaptığı açıklamada, şunları söyledi:
"6 Haziran cuma günü saat 23.30’dan itibaren devam eden Başkan’ımız Ferdi Zeyrek’in tedavisi ve yoğun bakıma alınma süreçleri sonrasında bugün saat 17.05 itibarıyla tüm müdahalelere rağmen kardiyak arrestten (kalp durması) dönemeyen Sayın Başkan’ımız vefat etti, kendisini kaybetmiş bulunmaktayız. Kendisine Allah’tan rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı ve sabırlar diliyorum."
KARDİYAK ARREST NEDİR?
Ani kalp durması olarak da ifade edilen kardiyak arrest, beklenmedik ve ani bir şekilde kalbin tüm işlevini yitirmesi ve çalışmayı durdurmasıdır. Acil müdahale edilmesi gerektiren tıbbi bir durum olan kardiyak arrest, kalpteki elektrik sinyallerinde meydana gelen anormallik sonucu ortaya çıkar. Bununla birlikte kalp krizi ve diğer kardiyovasküler hastalıklar da kardiyak arreste yol açabilir.
Kardiyak arrest, kişinin o an kalbinin durması sonucu hareketsiz kalması ve nefes alamamasına yol açar. Bu durum sonucunda vücuttaki oksijen organlara yeteri kadar ulaşamaz. Genellikle herhangi bir belirti olmadan meydana gelen kardiyak arrest, yaşanan bazı vakalarda bayılma, kalp çarpıntısı, baş dönmesi gibi semptomlar da gösterebilir.
Kişinin kalbinin tekrar çalıştırılması ve nefes almasını sağlamak için defibrilatör cihazıla kalbe elektrik şoku verilmesi gerekir. Bu şok sayesinde kalbin tekrar çalıştırılması ve kan pompalamaya başlaması amaçlanır. Acil müdahale edildiğinde kalbin tekrar çalıştırılması mümkündür ancak müdahale gecikme yaşanırsa kardiyak arrest ölüme sebep olabilir.